google-site-verification: googlec8871940a472dc16.html

Het opheffen van je (freezone) bedrijf; zo pak je het aan

Het is niet het leukste onderwerp om over te beginnen, maar aan alles komt een einde en soms betreft dat je bedrijf.  

Als je op deze regel klikt zie je filmpje wat uitlegt waarom het belangrijk is je bedrijf in de UAE niet te laten versloffen. 

En zo heel anders dan in Nederland is dit nou ook weer niet. Je kunt je freezone company toch het best vergelijken met een bv. En een bv in Nederland kun je ook niet - zonder ernstige consequenties met de belastingdienst - een paar jaar laten versloffen. 

In dit filmpje geeft Paul Harts aan welke NOC’s (No Objection Certificates) je nodig hebt voor je bedrijfsopheffing in de UAE. 

Met andere woorden; je moet met je bedrijfslicentie langs:

  • Empost, 
  • Du of Etisalad
  • maintanance van de Freezone
  • en alle visa moeten door de Freezone zijn geannuleerd / gecancelled. 

En het cancellen van de visa heeft voordelen!  Als je personeel in dienst hebt gehad, dan heb je immers een deposit gedaan van 1 maandsalaris + vliegticket per werknemer. En als die werknemer zijn visum heeft  geannuleerd en het land heeft verlaten, dan krijg je die deposit terug. En da’s mooi meegenomen. En het kan om behoorlijk wat geld gaan. Een deel van dat geld kun je mogelijk aanwenden om de kosten van de bedrijfsopheffing te betalen. De goedkoopste bedrijfsopheffing zal je zo’n 6.000 AED kosten aan service fees aan de Freezone.  

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het opheffen van een bedrijf bij de meeste Freezones een redelijk gestroomlijnd proces. Ook de Freezones zitten namelijk niet te wachten op een hele rits verslofte bedrijven.  

Lukt het niet om af te reizen naar de UAE of heb je er gewoon echt helemaal géén zin in, dan kun je natuurlijk een een Power of Attorney (een volmacht in goed nederlands) aan ons afgeven en dan gaan wij het regelen. De kosten hangen nogal af van het soort bedrijf. Stuur een e-mail naar paul@dutchlawyerindeuae.nl en hij maakt een inschatting.  


Een voordeel hebt je, als je in de UAE blijft. Je hebt dan niets te maken met stakingswinst.  


Nee zeggen kan dan altijd nog. Maar één ding kan echt niet…je bedrijf laten versloffen in de UAE. 

© Hilda van der Tuin, november 2021