google-site-verification: googlec8871940a472dc16.html

Een echtscheiding in Dubai, hoe lang duurt dat?

Vraag: #Hilda, hoe lang duurt het voor een echtscheiding in Dubai rond is?


Antwoord: dat hangt van jezelf af. Ik begeleid sommige stellen al drie jaar om tot een scheiding te komen (en dat komt niet omdat ik als mediator aan het rekken ben, soms vinden mensen het ook wel prima om wel uit elkaar te zijn, maar dat nog niet volledig te formaliseren).


Het “record” van een snelle scheiding in de UAE lag bij twee maanden, en zo snel had ik het zelf ook nog nooit meegemaakt.


De rechtbankprocedure in de UAE duurt een week of drie, en in Nederland moet je van een maand of drie minimaal uitgaan, als jullie het tenminste met elkaar eens zijn. 


Als jullie het met elkaar oneens zijn kan het jaren duren.


Mensen die heel snel van elkaar af willen krijgen daar later altijd spijt van. Een huwelijk of relatie, zeker als er kinderen bij betrokken zijn, kun je niet binnen een paar weken beëindigen.


Juridisch gezien is dat onverstandig, want het kost gewoon tijd om je vermogenspositie in kaart te brengen en tot een correcte verdeling te komen, maar in emotioneel opzicht helemaal. 


Je kunt niet razendsnel alle banden doorsnijden en vrolijk verder gaan met je leven na een scheiding, hoezeer je je aankomende ex ook haat. 


Afscheid nemen van je toekomst is zo heftig dat mensen die in scheiding liggen een groot risico lopen op hartproblemen.


In het algemeen kun je zeggen dat het voorbereiden van een huwelijkssluiting net zoveel tijd kost als het beëindigen van een huwelijk.


In de UAE zijn genoeg geldwolf advocaten/mediators te vinden die beweren dat ze je scheiding binnen drie weken rond hebben. 


Dat beide partners daarna jaren lang met de gebakken peren, of een gebroken hart, zitten maakt deze types niet uit, de omzet is weer binnen.

© Hilda van der Tuin, november 2021