google-site-verification: googlec8871940a472dc16.html

Onze maatregelen tegen verdere verspreiding van covid-19-virus:


Wat wij doen tegen de verspreiding van het coronavirus;

  1. Mediations vinden plaats in een suite of in een tuin. Omdat ik astma patiënt ben kon ik toch al nooit bij mensen thuis komen, want hun huis is te stoffig voor mij, er wordt gerookt of er zijn huisdieren. Ik heb onlangs voor het eerst een tuinmediation gedaan. Dat kan alleen bij heel grote tuinen, aangezien mediations meestal nogal emotioneel van aard zijn en tuinmediations er zelfs toe zouden kunnen leiden dat buren de politie bellen omdat ze denken dat er iemand vermoord of aangevallen wordt.
  2. We waren altijd al te lui en te beroerd om met het OV te gaan, dus we reizen met de taxi of met per auto naar de plaats van bestemming. Onthulling; ik heb in Dubai nog nooit in de metro gezeten.
  3. Hoewel iedereen denkt dat ik als jurist heel regelmatig op een rechtszitting aanwezig ben (een plaats waar veel mensen bij elkaar zijn), komt dat in de praktijk maar heel zelden voor (een keer per twee jaar of zo), dus in dat opzicht is er niets veranderd.
  4. De afspraken op ons kantoor in Nederland vinden gewoon plaats. Het kantoor is zo groot dat onze gasten een paar meter verderop zitten, dus het besmettingsrisico is niet zo groot. 
  5. In iedere ruimte staan desinfecterende handgel en tissues. De tissues stonden er altijd al voor de mediationklanten.
  6. En voor en na aankomst en vertrek van iedere gast worden de toiletten, deurhendels, zeeppompjes etc. met alcohol afgenomen. We hebben stoffen handdoekjes die een keer worden gebruikt en daarna worden gewassen. Alle handdoekjes en schoonmaakdoekjes worden op zestig graden gewassen en daarna gaan ze nog eens door de hete wasdroger. (Mijn buurman heeft eens onthuld dat zijn bijnaam voor mij “Hilda doekje” is, omdat hij mij altijd met gele doekjes ziet rondlopen). Maar nu weet je dan ook dat ik altijd zelf schoonmaak; “dan gebeurt het tenminste goed”.
  7. Testamentgesprekken vinden plaats in een suite, zonder anderen erbij, niet meer in Malls, hotels, restaurants etc. Ook daar staat desinfecterende handgel en wordt extra schoongemaakt voor en na iedere afspraak.
  8. Legalisaties vinden plaats in een suite, of via Skype of Zoom. Zoom heeft de voorkeur.
  9. Het grootste deel van ons werk vindt achter een computer plaats, dus we kunnen normaal doorwerken.

Nu ben ik het type mens die dolgraag elke dag zoveel mogelijk de deur uit is, en ik heb een man en een kind die niets heerlijker vinden dan thuis te zijn, dus die grijpen deze kans om niet weg te hoeven met beide handen aangrijpen. 

Helaas. 

© Hilda van der Tuin, november 2021